Πολιτιστικές εκδηλώσεις Εσωτερικού


English version

Πάρα πολλές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εσωτερικό της χώρας από την ίδρυση του Ομίλου "Αράπιτσα" μέχρι σήμερα. Οι σπουδαιότερες από αυτές είνα:

 • 22-24/8/2007: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος στις εκδηλώσεις, για τα εννιάμερα της Παναγίας, στην αδελφοποιημένη πόλη της Νάουσας της Πάρου, προσκεκλημένο του Δήμου Πάρου.
 • 18/11/2007: Συνάντηση μελών και φίλων του Ομίλου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους όπου προσφέρθηκε καφές και οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ "Νυμφαίο της Μίεζας - Ο κήπος του Αριστοτέλη". Μια προσεγμένη καλλιτεχνική και επιστημονική δουλειά του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Ολάγια, που αναφέρεται στον χώρο αυτό και έγινε με τη χορηγία της οικογένειας Λαναρά.
 • 25-28/7/2008: Τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Ομίλου "Αράπιτσα" συμμετείχαν στις εκδηλώσεις "Σαρώνεια 2008" στον Πόρο και τον Γαλατά Τροιζηνίας. Επισκέφθηκαν επίσης την Επίδαυρο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Τροιζήνας.
 • 16/8/2008: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος στην εκδήλωση "Ζάβορδα 2008" στη Δεσκάτη Γρεβενών, προσκεκλημένο του Δήμου Δεσκάτης.
 • 4/4/2009: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαγκαδά.
 • 26/4/2009: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, παρουσία των προέδρων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.κ. Παπούλια και Χριστόφια.
 • 11-13/7/2009: Το χορευτικό τμήμα των νέων και τα χορευτικά τμήματα των εφληβων και των παιδιών συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μιδαίας στην Αργολίδα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν το Άργος και το Ναύπλιο.
 • 14/8/2009: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος των νέων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Ερμακιώτεια 2009" του Δ.Δ. Ερμακιάς του Δήμου Αγίας Παρασκευής Πτολεμαϊδας.
 • 28/11/2009: Στο ξενοδοχείο "Αιγές" στη Βέροια και στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, το χορευτικό τμήμα του Ομίλου συμμετείχε στην χοροεσπερίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας και χόρεψε χορούς της Νάουσας.
 • 5/12/2009: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος στην εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας στο Δημοτικό Θέατρο, μαζί με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, με θέμα: "Από την Αργυρούπολη στο ..... διαδίκτυο".
 • 6/2/2010: Το χορευτικό τμήμα του Ομίλου συμμετείχε στην έκθεση "Agrotika 20010" στο Βελλίδειο ίδρυμα Θεσσαλονίκης προσκεκλημέμοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας.
 • 5/6/2010: Συμμετοχή του παιδικού και του εφηβικού συγκροτήματος στις εκδηλώσεις της 1ης Ανθοκομικής έκθεσης που έγινε στη Νάουσα, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας και την ΚΕΔΗΠΟΝ, στα πλαίσια του εορτασμού για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

 • 3-4/7/2010: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι Κορινθίας.
 • 16-18/7/2010: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις (5ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών) Κρυονερίου του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας (Κιάτο).
 • 31/7/2010:Στο γραφικό χωριό Πινακάτες στο Πήλιο, όπου έγινε το αντάμωμα των απανταχού Πινακιωτών, το χορευτικό τμήμα της "Αράπιτσας" συμμετείχε με χορούς της Νάουσας.
 • 6/3/2011:Στα πλαίσια των εορταστικών αποκτριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Νάουσας παρουσιάσθηκε από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Ομίλου ο παραδοσιακός Ναουσαίικος γάμος σε κείμενα και παρουσίαση του κ. Νίκου Σπάρτση.

 

 • 12/4/2011: Στα πλαίσια της συνεργασίας με γονείς και εφήβους, που συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα του Ομίλου έγινε συνάντηση-συζήτηση με θέμα:"Σχέσεις στην οικογένεια. Ας μιλήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας". Ομιλήτρια η σύμβουλος οικογενειακού προγραμμαρισμού, ψυχολόγος και καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθηνών κ. Πόπη Τσεμπέρη.
 • 14/5/2011: Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας δόθηκε η 1η Μουσικοχορευτική παράσταση του Ομίλου με όλα τα χορευτικά του τμήματα και παρουσιάσθηκαν χοροί, τραγούδια και ωραίες φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον πολιτισμό της Νάουσας οι κυρίες Κ. Τσίτση και Σ. Μέσκου.    

                 

 • 12/5/2012: Με την ευκαιρία των 100 χρόνων ελεύθερης Μακεδονίας, ο ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ κ. Χρήστος Τσολάκης μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα της Εστίας Μουσών και ανέπτυξε με ξεχωριστό τρόπο το θέμα: "Η γλώσσα και η ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων".
 • 13/5/2012: Στα πλαίσια των ίδιων εκδηλώσεων, για 2η μέρα, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "η Αράπιτσα", στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, παρουσίασε χορούς τραγούδια και φορεσιές από την Ήπειρο, την Θράκη και κυρίως από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας με θέμα:"Στο χοροστάσι της Μακεδονικής γης".  

                        

 • 29-30/6/2012: Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λευκάδα, που διοργάνωσαν ο σύλλογος "Νέα Χορωδία" και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 • 25/3/2013: Με την ευκαιρία της Εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου,στην Εστία Μουσών,η φιλόλογος Κωνσταντίνα Βαδάση μίλησε για "τον ρόλο της Ελληνίδας μέσα από το Δημοτικό τραγούδι" με έμφαση την Ναουσαία γυναίκα και το Δημοτικό τραγούδι της Νάουσας. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Μαίρη Δούτση και ο Αντώνης Καραφούσιας και χόρεψαν τα κορίτσια της "Αράπιτσας".                 
 • 26/6/2013: Στο κατάμεστο θερινό Δημοτικό Θέατρο δόθηκε η ετήσια Μουσικοχορευτική παράσταση του Ομίλου με όλα τα χορευτικά του τμήματα με τίτλο "Καλοκαίρι εν χορώ..." και παρουσιάσθηκαν, με την βοήθεια θεατρικών σκηνών και κινηματογραφικών  εικόνων, χοροί, τραγούδια και ωραίες φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
 •     
 • 29/6/2014: Στο κατάμεστο θερινό Δημοτικό Θέατρο δόθηκε η ετήσια Μουσικοχορευτική παράσταση του Ομίλου, με όλα τα χορευτικά του τμήματα, με τίτλο "του χορού τα παραμύθια". Παρυσιάσθηκαν, με τη βοήθεια κινηματογραφικών εικόνων και αφηγήσεων διαφόρων θρύλλων της πατρίδας μας, χοροί, τραγούδια και ωραίες φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
 •                     
 • 23/5/2015: Στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων του Ομίλου παραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων "Έρια" η συναυλία της μικτής χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη. Συμμετείχε και η παιδική χορωδία της πόλης μας Canto a Tempo που                                                             διηύθυνε η Δήμητρα Μητρέντση και συνόδευε στο πιάνο η Μαρία Πέτκου.
 • 24/6/2015: Στο κατάμεστο θερινό Δημοτικό Θέατρο δόθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Ομίλου, με όλα τα χορευτικά του τμήματα και με θέμα "το Ελληνικό Πανηγύρι". Παρουσιάσθηκαν θεατρικές σκηνές από ελληνικά πανηγύρια σε πλατείες του χωριού, χοροί, τραγούδια και ωραίες φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.                                                                                                                                   
 • 11-15/7/2015: Τα μέλη του μεγάλου χορευτικού τμήματος του Ομίλου "Αράπιτσα" συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα Ηλείας και στα "Σαρώνεια 2015" στον Πόρο και στον Γαλατά Τροιζηνίας.
 • 19-20/7/2015: Τα παιδιά του 3ου παιδικού τμήματος ταξίδεψαν στη Ξάνθη και πήραν μέρος στο 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Άβατο Ξάνθης, Περπάτησν στην παλιά πόλη, και επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και τα Τέμπη του Νέστου.  
 • 13/3/2016: Στα πλαίσια των εορταστικών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δ. Νάουσας παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό θέατρο. από μέλη των χορευτικών τμημάτων του Ομίλου μας και μέλη - χορευτές της Μ.Σ.Χ.Σητείας, ο παραδοσιακός γάμος με Κρητικό γαμπρό και Ναουσαία νύφη σε κείμενα του κ. Νίκου Σπάρτση. Παρόντες σύσωμη η Δημοτική αρχή, η Γεν. Πρόξενος των ΗΠΑ και πλήθος κόσμου. Ακολούθησαν χοροί από τους λαογραφικούς συλλόγους της Κρήτης και της πόλης μας.         
 • 29/6/2016: Στο κατάμεστο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας δόθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Ομίλου με όλα τα χορευτικά του τμήματα με τίτλο "Νάουσα...φιλόξενη γη". Παρουσιάσθηκαν χοροί των Ποντίων, των Βλάχων των Β.Θρακιωτών, δηλ. πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν πριν από πολλά χρόνια στον ευρύτερο Δήμο της Νάουσας, αλλά και χοροί της Νάουσας. Επίσης τα έθιμα των Μωμόγερων και της Καληνύτσας.    
 •  1-5/8/2016: Τα μέλη του μεγάλου χορευτικού τμήματος του Ομίλου "Αράπιτσα" συμμετείχαν σε διήμερη παράσταση  με τίτλο "οι δρόμοι τσ' αγάπης", από κοινού με το Λ.Ε.Σ. στο κάστρο "Καζάρμα" στην Σητεία Κρήτης, και χόρεψαν χορούς από τη Νάουσα, Φλώρινα-Αλμωπία και Έβρο-Αν. Ρωμυλία.Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Σητείας. Παράλληλα επισκέφθηκαν το φοινικόδασος Βάι, τον Άγ. Νικόλαο, το Ηράκλειο, τη Μονή Τοπλού κ.λ.π.  
 • 24-25/3/2017: Τα μέλη του μεγάλου χορευτικού τμήματος, συμμετείχαν στο 4ο φεστιβάλ παραδοσιακιού χορού του Δήμου Ιωαννιτών. Μαζί με τους φίλους του συλλόγου που συνόδευαν την αποστολή, επισκέφθηκαν το Μουσείο Βρέλλη, το Μουσείο Αργυροτεχνίας,το Κάστρο και περιηγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων.
 • 20/5/2017:Τα παιδιά του 4ου παιδικού τμήματος ταξίδεψαν στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και πήραν μέρος στο 3ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών τμημάτων. Με την ευκαιρία επισκέφθηκαν το Σπήλαιο της Αλιστράτης και την πόλη των Σερρών.
 • 25/6/2017:Στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας δόθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Ομίλου με όλα τα χορευτικά του τμήματα με τίτλο "Σεργιάνι στην παράδοση", Παρουσιάσθηκαν χοροί και τραγούδια απο την περιοχή Καρς του Πόντου, την Ήπειρο, τον κάμπο της Νάουσας, τον Έβρο και τη Νάξο.      
 • 6-11/9/2017: Μέλη του μεγάλου και του εφηβικού χορευτικού τμήματος συμμετείχαν για 3 ημέρες στο 6ο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και μουσικής στην Πάτμο, που συνδιοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Πήραν μέρος σε 2 παραστάσεις στο θερινό Δημοτικό Θέατρο και παρακολούθησαν σεμινάριο χορών και μουσικής της Πάτμου. Παράλληλα ξεναγήθηκαν στην Χώρα, στο σπήλαιο της Αποκάλυψης και στην ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου.                                                                        
 • Κάθε χρόνο η "Αράπιτσα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Αποκριάς, που διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις στις γύρω περιοχές στα πλαίσια της σύσφιγξης των σχέσεων του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Ειδήσεις

Κοπή βασιλόπιτας 2018

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Την Κυριακή 14/1/2018 έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Ομίλου για τα μέλη, τους φίλους, τους χορευτές και τους γονείς τους στην κατάμεστη αίθουσα "Βέτλανς" του Πολυχώρου Πολιτισμού "Χρήστος ...

Τα παιδιά της "Αράπιτσας" στο Βελιγράδι.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η "Αράπιτσα" συμμετείχε με το 4ο παιδικό τμήμα του σε Διεθνές φεστιβάλ, "International Folk Dance Festival-Winter Edition", που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι ...

Η "Αράπιτσα" στην Πάτμο

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αποστολή του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "η Αράπιτσα" επισκέφθηκε την Πάτμο από 6-11/9/2017 και συμμετείχε με άλλα 10 χορευτικά από όλη την Ελλάδα (συνολικά 180 χορευτές) στο 3μερο φεστιβάλ ...

Τιμήσαμε την ευεργέτη του συλλόγου μας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το Σάββατο 2/9/2017, σε μια σεμνή τελετή, στην ιματιοθήκη μας, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "η Αράπιτσα" τίμησε την κ. Λία Χαρίτου-Όβερς, από το Τορόντο του Καναδά, για την δωρεά 8 ...

Μουσικοχορευτική παράσταση 2017

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Την Κυριακή 25/6/2017 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "η Αράπιτσα" παρουσίασε την φετινή μουσικοχορευτική του παράσταση με τίτλο "Σεργιάνι στην παράδοση" . Μικροί ...

Τα παιδιά στο Σιδηρόκαστρο

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το Σάββατο 20/5/2017 το 4ο παιδικό χορευτικό τμήμα του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "η Αράπιτσα" συμμετείχε στο 3ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών τμημάτων στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, που ...

Αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Την Κυριακή 14/5/2017, που ήταν η γιορτή της μητέρας, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "η Αράπιτσα" τίμησε τις μητέρες των παιδιών του και όχι μόνο, σε μια ζεστή εκδήλωση-αφιέρωμα στη Μάνα, στο ...